بطاطس مشوية فى الفرن بديل صحى للمقلية
المقادير
* بطاطس حسب عدد الفراد
* للتبيلة ( زيت زيتون / ملح / فلفل أسود / ليمونة / خل / بقدونس وشبت وكسبرة / بصل / ثوم ) .
الطريقة
* تقطع البطاطس شرائح سميكة كما بالصورة .
* توضع فى ماء وملح وخل حتى تجهيز خلطة التتبيلة .
* تفرم البصلة مع الثوم والبقونس والكسبرة والشبت .
* ترش التتبيلة بالملح والفلفل الأسود وتوضع فيها البطاطس مع إضافة ملعقة زيت زيتون وعصير ليمونة .
* تترك لمدة نصف ساعة .
* ترص فى صيينية وتوضع فى الفرن حتى تمام السوى .
وبألف هنا وشفا .
* بطاطس حسب عدد الفراد
* للتبيلة ( زيت زيتون / ملح / فلفل أسود / ليمونة / خل / بقدونس وشبت وكسبرة / بصل / ثوم ) .
الطريقة
* تقطع البطاطس شرائح سميكة كما بالصورة .
* توضع فى ماء وملح وخل حتى تجهيز خلطة التتبيلة .
* تفرم البصلة مع الثوم والبقونس والكسبرة والشبت .
* ترش التتبيلة بالملح والفلفل الأسود وتوضع فيها البطاطس مع إضافة ملعقة زيت زيتون وعصير ليمونة .
* تترك لمدة نصف ساعة .
* ترص فى صيينية وتوضع فى الفرن حتى تمام السوى .
وبألف هنا وشفا .
تعليقات
إرسال تعليق